Planeedi kestlikkus: Jätkusuutlik toidu tootmine ja tarbimine

KLIIMA JA TOIT

Toidul on niivõrd oluline roll inimeksistentsis, et pole midagi imestada, et sellel on ka oluline keskkonnamõju. Inimevolutsiooni algusaegadel kohanesid inimesed looduse pakutavaga, aga nüüdseks on juba mitutuhat aastat meie toidu hankimise ja kasvatamise meetodid loodust ümber kujundanud.

Toidu keskkonnamõju koosneb väga mitmetest erinevatest tahkudest toidutootmise protsessis:
- Kust meie toit pärit on?
- Kuidas meie toit kasvanud on?
- Kuidas meie toitu töödeldakse, säilitatakse ja pakendatakse?
- Kui palju toitu (ja toidupakendeid) läheb raisku? Mida tehakse toidujääkidega?


ÕPPEPROGRAMMI KIRJELDUS

Õppeprogramm on mõeldud 9-11 klassi õpilastele; 45-90 minutit,  2024 a. Tellimiseks kirjuta: Margit. Sare@gmaill. com

LISAMATERJALID

Esitlusslaidid planeedisõbralik toit (pdf)

Kliimaärevusest (artikkel: Karola Kivilo)



Aktiivtegevused klassis:

Teeme ise hummust!
 (retsept-juhend)

Veebiviktoriin: Planeedisõbralik toit. (link)

Sõnamäng-ristsõna (Eesti  aedviljad)

Toidu tööleht (millised tooted ja joogid valisin oma taldrikule. Kasustatav nt. kliimahommikusöögi programmil)

Planeedisõbaliku toidu teemaline ristsõna A3. (pdf. väljaprintimiseks)
Planeedisõbaliku toidu teemaline ristsõna vastused 


Projekti ja materjalide väljatöötamist toetas ESTDEV- Eesti Rahvusvahelise Arengukoostöö Keskus.