Eesti Roheline Liikumine ja Peipsi Koostöö Keskus korraldavad 12 aprillil aruteluõhtu "Toit ja kliimamuutused".
Allgus kell 18 Tartu Loodusmajas.
Teemad:
1. "Kliimamuutuste ja toidutootmise ning-tarbimise vastastikune mõju": Piret Kuldna - säästva arengu programm SA Stockholmi Keskkonnainstituudi Tallinna Keskus (SEI Tallinn).
Kliimamuutused mõjutavad toidukasvatamise ja -tootmise keskkonda - kus kunagi laiusid metsad, seal on nüüd põllud ja istandused, jõgedel on vee kogumiseks tammid ja äärmuslikud põuad ning uputused pühivad igal aastal tonne saake põllult. Arutleme täpsemalt, millised on nende mõjude üle, kuidas need meid mõjutavad ja mida meie saame ise teha.
2. "Sojauba Eestis"
Lea Narits (Eesti Taimekasvatuse Instituut) ja Marge Sepp (MTÜ Eesti Põllukultuuride Innovatsiooniklaster)
Soja on laialt kasutatav proteiinirikas toiduaine, mille ümber keerlevad tihti vastakad arvamused, kriitikanoodid ning erinevad müüdid. Millised võimalused on soja kasvatamiseks? Kui palju soja Eestisse imporditakse? Kui palju kasutatakse Eestis soja loomasöödana ja kust see pärit on? Kui suur osa Eestis kasutatavast sojast on GMO?
Üritust rahastab: Välisministeerium arengu- ja humanitaarabi vahenditest.
Loe lisa projektist: http://www.ctc.ee/kaimasolevad-projektid/teavitus